נשירת שיער אצל נשים – למה? מתי? ומה אפשר לעשות?
נשירת שיער מזוהה לרוב כסוגייה איתה נאלצים להתמודד גברים רבים בשלב כלשהו בחייהם, אך האמת היא שכולנו, גברים ונשים, נפגוש בה.
מיליוני נשים ברחבי העולם סובלות מתסמינים של נשירת שיער ומדלילותו. נשירת שיער אצל נשים הוכחה מחקרית כמזיקה לביטחונן ולהערכתן העצמית, וכי יש בה כדי להביא לפגיעה בריאותית.
מחזור השיערה ושלבי הנשירה
גברים ונשים מנשירים בין 50 ל-100 שערות בכל יום. נשירת השיער היא חלק טבעי ממחזור השיערה והיא מתרחשת לאור העובדה כי על הקרקפת לפנות מקום לצמיחת שיער חדש. עם זאת, תופעת נשירת השיער משתנה מאדם לאדם ומאפייניה אינם קבועים, נשירה מסיבית עשויה להופיע לרוב בפתאומיות ולגרום ללחץ ולחרדה. זו נחשבת לחריגה ומסמנת את תחילתו של תהליך ההתקרחות.
סוגי שיער
סוגי השיער שלנו מתחלקים לשניים:
- שיער אנדרוגני/טרמינלי הוא שיער כהה, ארוך ועבה יותר.
- שיער הולוס הוא שיער קצר ועדין יותר בגוף שלנו.
שלבי מחזור השיערה
מחזור חיי השיערה מתחלק לשלושה שלבים:
שלב האנגן – השלב הראשון במחזור השיער. אורכו נע בין שנה וחצי לשלוש שנים ועל כן הינו השלב הארוך ביותר. בשלב זה נמצא 90% מהשערות על ראשנו, בו תאי השיער מתחילים להתפתח באופן קבוע. יש לציין כי קצב הצמיחה משתנה בין אדם לאדם בהתאם לפרמטרים שונים כמו מין, גיל, אקלים ועוד.
שלב הקטגן – הוא למעשה שלב ביניים קצר הנמשך כ-חודש במהלכו קצב הצמיחה נחלש משמעותית לעומת שלב האנגן. מלבד האטה בקצב הצמיחה, בשלב הקטגן השורש מתחיל להתנוון.
שלב הטולגן – אורכו כ-3-6 חודשים וזהו השלב בו הצמיחה נפסקת לחלוטין, שורש השערה מתנוון ובסופו השערה נושרת.
סוגי נשירות שיער אצל נשים
את נשירת השיער בקרב נשים נהוג לחלק לשלושה סוגים עיקריים:
אלופציה טלוגנית – נשירת השיער הטלוגנית מתרחשת כאשר מספר זקיקי השיער בשלב הטולגן גדל, מה שגורם לשיער לנשור מהר יותר.
אלופציה אנגנית – נשירת השיער האנגנית נובעת מנטילת תרופות שעלולות לפגוע בזקיקי השיער הנמצאים בשלב הצמיחה הראשונית. תרופות כימותרפיות הן הנפוצות ביותר.
התקרחות אנדרוגנטית – התקרחות מסוג אנדרוגנטית היא הנפוצה ביותר בקרב נשים ומאופיינת בעיקר בדילול השיער בצדדים ובחלק העליון של הראש.
למי הסיכויים הגבוהים ביותר לסבול מנשירת שיער?
מיליוני נשים ברחבי העולם ומכל שכבות הגיל סובלות מנשירת שיער. להלן רשימה של קבוצות נשים באוכלוסייה בעלות הסיכון הגבוה ביותר לסבול מהתופעה:
- נשים מעל גיל 40
- נשים בגיל הבלות
- נשים המשתמשות בתכשירים שמכילים כימיקלים העלולים בטווח הארוך לגרום לנשירת שיער
- נשים שעברו טיפולי כימותרפיה
- נשים הנוהגות לסרק את שיערן באופן מתוח והדוק
- נשים לאחר לידה
- נשים הנוטלות תרופות עם תופעות לוואי של נשירת שיער
- נשים הנמצאות תחת לחץ כבד
נפריך מיתוסים ונבין כיצד באמת ניתן להתמודד עם נשירת שיער
תופעת נשירת השיער היוותה נושא לשלל מחקרים קליניים שבוצעו בדרכים שונות. הסיבות לתופעה נבדקו ונחקרו במשך שנים אך עדיין קיימים אינספור מיתוסים בעניינה. נשים רבות מאמינות כי חפיפת יתר עלולה לפגוע בשיער. בעניין זה, חשוב לומר שתכשירי שיער שונים דווקא תורמים לחיזוק שורשי השיער ומעודדים צמיחה. כמו כן, נשים רבות מאמינות כי קשקשים, חבישת פאות וכובעים גם כן עלולים לגרום לנשירה.
בעקבות המיתוסים שהתפתחו והוטמעו בנו בנושא, צצו להן לא מעט שיטות ביניהן תרופות סבתא שונות ומשונות לטיפול בנשירת השיער והבאה לעצירתה. לדוגמא, עמידה על הראש המזרימה את הדם, גילוח הראש בטענה שהשיער יצמח מלא ועבה יותר, חפיפה עם ביצים, דבש, שמן זית ועוד…
המשותף לשלל המיתוסים הוא העקרון לפיו יש להמריץ את מחזור הדם באזור הקרקפת וכך לדאוג להזרמת כל הגורמים הרלוונטיים אל שורשי השיער שהכרחיים לצמיחתו של שיער חזק ובריא.
התמודדות עם נשירת שיער עלולה להיות קשה ומתסכלת בעבור כל אחד ולנשים רבות בפרט.
לנו בהיירמקס יש פתרון, ולא סתם פתרון, אחד שנבדק ונחקר, יעילותו הוכחה בשבעה מחקרים קליניים עם למעלה מ90 אחוזי הצלחה, זכה בכל האישורים והתקנים, ביניהם אישור משרד הבריאות הישראלי והFDA האמריקאי. אנו יודעים ששמעתן המון בנושא, ואתן סקפטיות, אבל אם לא התייאשתן ואתן מעריכות נוחות, יעילות ובעיקר תוצאות, אנחנו כאן בשבילכן. מכשירי הלייזר של היירמקס לטיפול בנשירת שיער יעזרו לכן להתמודד עם נשירת שיער מוגברת, לעצור אותה, ולדאוג להצמחה מחודשת של שיער חזק, מלא ובריא.
ותזכרו, גברים ונשים – אם נתעלם זה לא יעלם ! או שכן..
דברו איתנו, נשמח לענות על כל שאלה.